• Förbättra ditt hår nu

    En hårtransplantation-procedur kräver att en remsa av hår på baksidan av huvudet tas från den plats där follikulär enhet grafterna är dissekeras under ett mikroskop. I väntan på själva hårtransplantationen bevaras dessa ympkvistar i en saltlösning innan det till slut är dags. En plastikkirurg klarar av att transplantera cirka 500 - 600 follikulära enheter under en dag. Trots att denna teknik  utvecklats mycket under årens lopp, blir den alltmer ofta ersatt av follikulär enhet utvinning (FUE). Även om priset nästan är det dubbla, föredrar många den metoden då den är snabbare samt minimalt invasiv.

    Vissa hårtransplantation förbättringar i en typisk FUE behandling en liten cirkulär punch skapas inuti regionen givare att direkt ta bort 1, 2, 3 och 4 hår follikulär enhet ympkvistar. De follikulära enheter bort med denna metod är normalt märkt som “trubbig dissektion” som en punch görs för att täcka den komplett follikulär enhet som skiljer den från din angränsande mjukdelar. När den underliggande follikulära enheten är skild från angränsande vävnader, kan det med lätthet plockas av en liten tång. De små märkena kvar efter follikulär enhet utvinning läker sakta men säkert under de närmaste dagarna samt inte kan upptäckas med endast ögat så snart patientens hår växer ut.

    Läkningstiden är långt mindre än givaren strip utvinning behandling. Även om FUE-behandling har genomförts av majoriteten av hårtransplantation läkare, är excision regelbundna strip-tekniken fortfarande den mest populära hårtransplantation-förfarandet eftersom det kostar mindre jämfört med FUE. Dessutom på grund av de senaste förbättringarna inom hårtransplantation som utilizationen av trichophytic nedläggning teknik, linjära givare ärret skapad av metoden strip excision nu återges ofta nästan omöjlig att upptäcka med det blotta ögat ensam. Detta framsteg i hårtransplantation-förfarandet har gjort att FUE jämförelsevis mindre attraktiva.

    Förutom transplantation forskas det även om att klona håret. Om det gick att klona hår enkelt samt att transplantera det vore mycket vunnet. Detta skulle gå att använda vid hårtransplantation. I den traditionella behandlingen är primära villkoret i allmänhet den givare som inte kan uppfylla krävs densitet. Att duplicera hår skulle lösa det problemet genom att en givare donerar hår som sedan klonas i ett sterilt laboratorium. Det är emellertd långt kvar innan forskningen har kommit så pass långt vad det gäller resultat, säkerhet samt  kosmetiska egenskaper för klonat hår. Förutom det har olika mediciner som Rogaine börjat bli fullvärdiga alternativ.