• Ta reda på om du har en könssjukdom

  Denna sjukdom är ett problem. Så är det tyvärr. Förutom det fysiska kan den psykologiska biten också vara en betyande faktor. Många tycker det är direkt jobbigt att bli smittade av herpes. Det finns ett stigma kopplad till denna sjukdom som skär ett brett svep genom vårt samhälle. Det kan leda till bland annat sämre självförtroende. Aciklovir stada receptfritt från apoteket. Det är verkligheten i denna sjukdom som behöver klargöras för bättre eller sämre, och att alla börjar med att ett test och att veta din status.

  Häpnadsväckande fakta
  Viruset finns i åtta varianter från bätros till Epstein-Barr syndrom. När de flesta människor talar om herpes hänvisar de till en av 2 typer. Först är HSV1 (munsår runt munnen) och HSV2 (mer känd som genital herpes). Ett enkelt test kan fastställa vilken typ av herpes du har.

  Genital herpes är mycket vanligt i Amerika. Enligt statistik från de centra för kontroll och förebyggande är av infektion rikstäckande 16% (ungefär en av sex personer) med kvinnor som har en högre frekvens av infektion än män. För kvinnor är cirka en av fem, i män är det en i nio av infektion.

  Även om det är lättast att få smittan från en partner som lider av ett utbrott av blåsor, är överföring från en partner till en annan med inga symtom närvarande också möjligt. Detta är ytterligare ett skäl att göra ett herpestest och att få veta din status är så viktigt: det är möjligt att sprida sjukdomen utan att ens veta att du är smittad.

  Även om ett första utbrott av blåsor och symtom inte är säkert, om det händer att man vanligtvis två veckor efter infektion. Detta första utbrott kan vara allvarliga och kan ta mellan 4 till 6 veckor att läka. Dessa utbrott samarbetar ibland med influensaliknande symtom, svullna körtlar och feber. Andra infekterade med herpes drabbas av sådana lindriga symtom att blåsorna kan misstas för ett utslag. Bara genom ett test kommer arm du med kunskapen som krävs för att samla den ordentlig vården.

  Komplikationer av infektion kan vara återkommande utbrott av smärtsamma munblåsor och kan orsaka allvarliga problem för dem med undertryckt immunförsvar. Förekomsten av herpes kan leda till livshotande infektioner hos spädbarn om det överförs från mor. Ett kejsarsnitt utförs om en kvinna visar tecken på ett utbrott under sin leverans. Som tidigare nämnts, finns det också herpes djupa psykologiska effekter på både män och kvinnor. Dessa kan pågå i åratal och ofta påverkar en persons känslomässiga gör upp i en mängd olika sätt.

  Tyvärr finns det inget botemedel mot sjukdomen, herpes är en livslång åkomma. Införliva en hälsosam kost och motion i ditt liv kan hjälpa hantera stressnivåer. Det rapporteras att höga stressnivåer kan vara en försvårande utlösare som kommer att föra på ett utbrott. Att vara proaktiv och tar en herpes test är det första du kan göra för att ta reda på var du står.